شیوه صحیح «عمار بودن»
حجتالاسلام دکتر #محمدرضاجباری:
⭕️ در فاصلهی میان جنگ #جمل و #صفین نیز عمار همواره در کوفه بهعنوان یک صحابی مسن در کنار امام علی(ع) بود. ایشان در آن زمان حدود نود سال سن داشتند و در آن فضایی که بسیاری در تردید به سر میبردند، روایاتی که پیامبر اسلام در شأن امیرالمؤمنین(ع) بیان کرده بودند، نقل میکردند. این کار در فضایی صورت میگرفت که بساط جعل حدیث پیامبر نیز به راه افتاده بود.
? بهصورت کلی، جناب #عمار از دو راهکار بهره میبردند. یکی اینکه نقش #تبیینکنندگی و #روشنگری خود را بهخوبی ایفا میکردند. در دورهای که معاویه جعل حدیث را آغار کرده بود، عمار نقش بسیار مهمی در نقل روایات صحیح داشت. کسانی که در جبههی حق هستند، هیچگاه نباید از این نقش خود غافل شوند؛ چراکه اگر تبیین بهدرستی و با دوری از خدعه و نیرنگ انجام شود، کسانی که فطرت حقیقتجو دارند، حرف حق را میپذیرند.
? نکتهی دوم به عملکرد عمار یاسر بازمیگردد. او از آغار ورود به اسلام، آنچنان عمل کرد که همهی حرکاتش (حتی شهادتش) نشانهی حق شد. این مهر تأییدی بود که پیامبر بر عمار زد. علاوه بر این، عمار فرد #وظیفهشناسی بود و براساس مقتضیات زمان عمل میکرد. در آنجایی که نیاز بود از زبان خود استفاده کند (مانند تفهیم مردم کوفه)، وارد میدان شد و از جایگاه خود برای اثبات حق بهره برد.